![آرمانشهر قرآنی (تمدن نوین اسلامی)](http://bayanbox.ir/view/1039921094621542162/7d3dc1d0-f415-11e8-8a77-bb6ce3c7c655.jpg)
مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: سوء تغذیه و نداشتن تغذیه صحیح همچون سایرعوامل زمینهای مثل بیماری دیابت و بیماریهای ریوی میتواند عامل ابتلا یا پیشگیری از ابتلای افراد به کروناویروس باشد.
به گزارش وبدا، دکتر زهرا عبداللهی با بیان این مطلب، گفت: عملکرد سیستم ایمنی بدن نقشی مهمیدر پیشگیری از بیماریهای تنفسی ازجمله بیماری ویروس کرونا دارد. عامل ابتلا یا پیشگیری از ابتلا به این ویروس بیماریهای زمینهای مثل دیابت و بیماریهای ریوی، میتواند سوء تغذیه و نداشتن تغذیه صحیح باشد.
وی افزود: کمبود دریافت ویتامینهایی مثل ویتامین C و A با تضعیف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به بیماریها را افزایش میدهد. کمبود آهن و کم خونی و کمبود ویتامین د هم موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن میشود.
دکتر عبداللهی ادامه داد: با مصرف روزانه منابع غذایی ویتامین C مثل مصرف سبزی و سالاد، میوههای حاوی ویتامین C مثل پرتقال، نارنگی، لیموترش و لیموشیرین، کیوی و سبزیهای دارای ویتامین C مثل انواع کلم، گل کلم، شلغم، انواع فلفل، ویتامین C بدن را تأمین میکند.
مدیر دفتر بهبود تغذیه بیان کرد: به عنوان مثال روزانه یک عدد پرتقال یا 2 عدد نارنگی ویتامین C مورد نیاز روزانه بدن را تأمین میکند. هویج و کدوحلوایی هم منابع خوب ویتامین A هستند.
دکتر عبداللهی ادامه داد: این روزها همه افراد از کودکان زیر5 سال تا مادران باردار و سالمندان و بیمارانی که کورتن مصرف میکنند باید هر روز سبزی یا سالاد همراه با آب لیمو یا آب نارنج تازه استفاده کنند.
وی افزود: از هویج و کدوحلوایی در غذاهای روزانه استفاده شود. مصرف پیاز خام به دلیل داشتن ویتامین C همراه با غذا توصیه میشود. مصرف سوسیس و کالباس و سایر فست فودها اجتناب شود.
مدیر دفتر بهبود تغذیه استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مثل حبوبات یا تخم مرغ را حائز اهمیت دانست و گفت: کمبود ریز مغذیهایی مثل آهن و روی هم سیستم ایمنی بدن را تضعیف میکند. از منابع غذایی این 2 ریز مغذی مثل حبوبات، شیر و لبنیات وسبزیهای برگ سبز و انواع خشکبار بیشتر استفاده کنید.
وی تصریح کرد: استرس و فشارهای عصبی هم سیستم ایمنی بدن را تضعیف میکند. به خاطر داشته باشید رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه، و حصول اطمینان از دریافت کافی ریز مغذیها و پروتئین نقش مهمیدر پیشگیری و ابتلا به بیماری ویروس کرونا دارد./216/